[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tòtem - Viquipèdia

Tòtem

De Viquipèdia

Un tòtem amb un ca-juk, un àguila i llop.
Un tòtem amb un ca-juk, un àguila i llop.

Un tòtem és un objecte, ésser o animal sobrenatural, que en les mitologies d'algunes cultures es pren com emblema de la tribu o de l'individu; aquest pot incloure una diversitat d'atributs i significats. En el totemisme, s'entén també com el principi o origen d'un determinat grup humà, que es creu descendent d'aquest tòtem, animal, vegetal o objecte inanimat. Associats així mateix, a les religions txmananístiques.

[edita] Tòtem físic

Generalment es localitzen propers a la costa de l'oceà Pacífic d'Amèrica del Nord (Estats Units i Canadà). Molts van ser creats per tribus nadiues com els Objiwa. Per les característiques durareres a la intempèrie, generalment han estat fets de fusta de cedre.

En la cúspide, molts d'aquests mostren un, dos o tres personatges que declaren el rang o "status" del cap de la localitat. Representacions d'animals són part important de, bàsicament, cada escultura. Les virtuts dels animals, com part de les creences nadiues i del totemisme, són incloses.

[edita] Tòtem espiritual i totemisme

Entre algunes tribus indígenes i amerindies les qualitats dels animals reflecteixen o reflectien forces sobrenaturals i atribucions espirituals. Entre alguns dels animals reconeguts està l'ós, el falcó, el peix, el bisont, i el teixó. Aquests eren animals de gran importància.