[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Symbian OS - Viquipèdia

Symbian OS

De Viquipèdia

Symbian OS és un sistema operatiu propietat de Symbian, que s'instal·la en els telèfons mòbils de gamma més avançada. Symbian és una empresa privada independent, participada per Ericsson, Nokia, Panasonic, Samsung, Siemens i Sony Ericsson.

El principal avantatge d'aquest sistema operatiu, és que va ser dissenyat específicament per a dispositius portables, amb recursos limitats i que poden estar en funcionament continu durant mesos o anys. S'ha fet especial èmfasi en la conservació de la memòria, utilitzant tècniques específiques com els descriptors o la pila de neteja. Juntament amb altres tècniques, permeten un consum de memòria baixa i unes pèrdues de memòria mínimes. A més usa tècniques semblants per a conservar l'espai de disc (ja que usualment els discs en els dispositius Symbian són de memòria flash).

La majoria dels mòbils amb Symbian OS són de Nokia: 6600, 6680, 7650, 7610, 6670, N-Gage... Són molt pocs els models de mòbil d'altres fabricants: Sony Ericsson P800/P910, Siemens SX1 i un parell de models de Samsung que mai van arribar a comercialitzar-se (SGH-D700, SGH-D710S).


Symbian contempla tres tipus de dispositius per al seu sistema operatiu, els denominats Sèrie60, Sèrie 80 i UIQ. La majoria de Nokia són Serie60, i els dos de Sony Ericsson són UIQ.

Al 2004, aparegué el primer cuc informàtic per a telèfons mòbils que usaven el Symbian OS. Fou desenvolupat per a contagiar els mòbils veïns usant bluetooth.

[edita] Articles relacionats

[edita] Enllaços externs