[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Suec - Viquipèdia

Discussió:Suec

De Viquipèdia

Peer review Aquest article va ser sotmès a una lectura avaluadora que ha estat arxivada. Hi podeu trobar idees per a aprofitar-les per a millorar aquest article.

Leptictidium (pm!) 10:01, 31 març 2008 (CEST)

"Els gèneres masculí i femení del substantiu han estat reduïts a un de comú, caracteritzat per l'article en, fenomen que entre les llengües escandinaves només es dóna al danès i a certs dialectes del noruec bokmål. L'article neutre és ett. Per exemple, en hand (una ma) i en pojke (un nen) o ett hus (una casa) i ett burd (una taula). L'article indeterminat es pot resituar al darrere del substantiu (seguint certes normes i algunes exceptcions) i es converteix en un article determinat."

Això no és del tot cert. Per bé que el gènere masculí i femení s'hagin fusionat quant a l'article definit/indefinit, i que comparteixin el mateix tipus d'adjectiu en funció d'atribut, encara existeixen diferències subtils entre ambdós gèneres.

1.- La forma definida plural d'un mot masculí serà sempre "-erna", mentre que el femenís erà o bé "-arna" o bé "-orna".

2.- Quan hi ha un adjectiu en funció de complement del nom i el substantiu es troba en la forma determinada, hi ha variacions entre el masculí i el femení: així doncs, direm den storE hund (el gran gos) però en canvi direm den storA spindel (la gran aranya).

Tenint en compte això, i si ningú no té res a argumentar en contra, emprendré una gran reformulació del paràgraf mencionat més amunt. -- Leptictidium - Epistula Eoceni 10:19, 3 nov 2007 (CET)

Eso no es totalmente correcto.

Se dice den stora spindeln y den stora hunden, y nadie sabe si las palabras hund y spindel anteriormente han sido masculinas o femeninas. Hoy día, las formas masculinas y femeninas se usan solo en substantivos que tienen un sexo natural e inequívoco: den lycklige mannen (el hombre feliz), den lyckliga kvinnan (la mujer feliz). En la forma definida plural no hay diferencia entre el masculino y el femenino.

(Perdón por usar castellano, soy sueco y no sé escribir en catalán.) --82.182.64.61 (discussió) 22:31, 2 maig 2008 (CEST)

Tack så mycket. – Leptictidium (pm!) 11:10, 3 maig 2008 (CEST)