[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Stokmarknes - Viquipèdia

Stokmarknes

De Viquipèdia

Stokmarknes és una ciutat petita en l'arxipèlag Vesterålen al nord de Noruega. És cap de municipi de Hadsel que inclou la illa del mateix nom i les parts d'algunes illes properes.

Les estructures més destacables són l'hospital, que ocupa una àrea important de l'arxipèlag, i el camp d'aviació, amb un enllaç regular a la capital de província Bodø.

Des d'un cert punt de la ciutat es poden observar els dos alts ponts que uneixen l'illa de Hadsel amb la de Lang, en la que tot seguint la carretera d'Europa E10, s'arriba a Sortland, una altra petita ciutat amb un altre impressionant pont, aquesta vegada per unir les illes amb el continent.

Turísticament cal destacar que Stokmarknes és la ciutat on neix la Hurtigrute, que en la traducció literal significa "la ràpida connexió", es tracta de la primera línea de vaixells de vapor que va connectar les illes Vesterålen i fou fundada el 1881 per Richard With. Actualment hi ha un museu que porta el nom d'aquesta companyia de vaixells.

Per últim, destacar que com a punt d'esbarjo anualment es celebra una marató al voltant de la illa, que consta de 42 km.