[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sloan (banda) - Viquipèdia

Sloan (banda)

De Viquipèdia

Sloan

Informació bàsica
Lloc d'origen Halifax, Nova Escòcia
Canadà Canada
Gènere Rock, power pop, indie pop
Anys en actiu 1991–present
Discogràfica Koch
Web oficial http://www.sloanmusic.com
Membres de la banda
Chris Murphy
Patrick Pentland
Jay Ferguson
Andrew Scott

Sloan és un quartet de power pop de Halifax, Nova Escòcia, Canadà. La banda es va formar en 1991 quan Chris Murphy i Andrew Scott es van conéixer al Nova Scotia College of Art and Design (NSCAD) a Halifax; Patrick Pentland i Jay Ferguson es van unir més tard. En 1992 la banda va srear la seua pròpia discogràfica, Murderecords, per a ells mateixos i altres bandes de l'àrea de Halifax, quan van editar Peppermint EP. Després van poder editar el seu primer àlbum Smeared en Geffen Records.

Taula de continguts

[edita] Origen del nom

Segons la pàgina web oficial d'Sloan[1], el nom del grup ve del malnom d'un amic. El seu amic Jason Larsen era anomenat "slow one" (lent) pel seu cap que era francoparlant, que pel seu accent sonava "Sloan". L'agraïment del seu primer disc va ser a l'amic que, amb el seu malnom, es va poder anomenar a la banda.

[edita] Geffen

En 1994 Geffen no va promocionar el segon disc d'Sloan, Twice Removed, malgrat es venguera bé a Canadà. Spin Magazine el va anomenar un dels "Millor àlbums que no has escoltat" ("Best Albums You Didn't Hear") en 1994. A més, va ser nomenat dos vegades com al millor àlbum canadenc mai enregistrat en una enquesta de lectors per la revista canadenca Chart a 1996 i a 2005.

Després d'haver caigut de la graella de Geffen, la banda es va prendre un respir i es va rumorejar el que la banda s'havia dissolt, però al 1996 van editar el seu gran lloat One Chord to Another a la seua pròpia discogràfica Murderecords. Van continuar fent discs, incloent l'àlbum en directe de 1999 4 Nights at the Palais Royale. En 2003, van editar el seu seté àlbum, Action Pact. Ara tenen un tracte discogràfic als Estats Units amb Koch Records.

[edita] Composició

Tots el quatre membres d'Sloan escriuen les seues pròpies cançons, i quan toquen es canvien els intruments. Murphy toca el baix normalment però també toca sovint la guitarra o la bateria. Pentland toca la guitarra i alguna vegada el baix. Scott toca la bateria, el teclat, i la guitarra. Ferguson toca la guitarra i el baix and alguna vegada els teclats. Murphy i Pentland fan la majoria de les veus principals, generalment de les cançons que ells componen. Encara que Murphy va escriure la major part de les cançons al començament del grup, en la majoria dels discs d'ara tots els membres contribueixen. Tot i això, Scott no té cap cançó a Action Pact.

[edita] A Sides Win: Singles 1992-2005

A Sides Win: Singles 1992-2005, incloent dues noves cançons, "All Used Up" i "Try to Make It", va ser posat a la venda el 3 de maig del 2005. El pack incloïa un DVD amb video-clips i actuacions en directe de cada cançó del disc i un documental de com es van fer els videos.

[edita] Never Hear the End of It

El nou disc d'Sloan Never Hear the End of It va ser posat a la venda el 19 de setembre del 2006. Com diu la pàgina web oficial, tots els membres de Sloan han contribuït amb 30 cançons per a ser escollides per al nou àlbum, totes posades al disc. El seu primer single del nou disc "Who Taught You To Live Like That?" va ser posat a la venda el 18 de juliol del 2006.

[edita] Discografia

  • 1992 - Peppermint EP
  • 1993 - Smeared
  • 1994 - Twice Removed
  • 1996 - One Chord to Another
  • 1996 - Live at a Sloan Party! (rare)
  • 1998 - Navy Blues
  • 1999 - 4 Nights at the Palais Royale
  • 1999 - Between the Bridges
  • 2001 - Pretty Together
  • 2003 - Action Pact
  • 2005 - A Sides Win: Singles 1992-2005
  • 2006 - Never Hear the End of It

[edita] Referències

  1. Fan F.A.Q. - Top 10 Questions (Aug 2000). Data d'accés: 28-07-2006.

[edita] Enllaços externs