[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes - Viquipèdia

Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes

De Viquipèdia

Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes-intersindical (STEI-i) és un sindicat fundat el 1977 a Palma (Mallorca) i que pretèn agrupar tots els treballadors del sector de l'ensenyament. El 1990 va rebre un dels Premis 31 de desembre atorgats per l'OCB.

Pretenia construir un sindicalisme unitari que concentrés, des de posicions progressistes, la majoria dels treballadors i treballadores de l’ensenyament. Aquest model rompia amb el professionalisme i el corporativisme de l'antic sindicat vertical i pretenia la democratització del sistema educatiu a tots els àmbits, tant en els continguts i les estructures com en el funcionament. Un sindicalisme que defensés tots el treballadors i les treballadores de l'ensenyament, docents i no docents. El I Congrés es va celebrar l'1 de desembre del 1978.

A les eleccions sindicals de 2007 va obtenir majoria absoluta a la Universitat de les Illes Balears. També és el sindicat més representatiu a l'ensenyament públic (58,97 % dels vots) i al concertat (54,4 % dels vots).

[edita] Enllaços externs