[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans - Viquipèdia

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

De Viquipèdia

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans és l'organització estudiantil de l'Esquerra Independentista catalana.

El SEPC va néixer en l'Assemblea Constituent a Sueca (la Ribera Baixa), l'1 de maig de 2006 arran de la fusió de les organitzacions estudiantils Alternativa Estel -sindicat d'estudiants de l'esquerra independentista- i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC).

El SEPC treballa amb voluntat d'esdevenir l'eina de totes les estudiants dels Països Catalans per la seva autoorganització, formació i presa de consciència en la defensa dels seus drets com a estudiants i persones. El SEPC lluita per construir, en col·laboració amb la resta d'agents de l'independentisme combatiu, la independència i el socialisme als Països Catalans.

Les estructures internes del SEPC es basen en l'assemblearisme, el control democràtic i la plena participació. Aposta per una tasca sindical i associativa des de la realitat més propera als centres d'ensenyament. Rebutja la burocratització d'algunes organitzacions estudiantils i el control que pretenen exercir organitzacions polítiques i corporacions sindicals de treballadors sobre el moviment estudiantil.

El SEPC treballa per la construcció d'un marc educatiu pels Països Catalans, des d'una òptica d'esquerres. Amb aquesta finalitat, es dota de metodologies de treball per tal d'avançar en la transformació dels centres educatius, basant-se en cinc grans eixos de reivindicació: l'educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat.

Té presència a tots els Països Catalans i és el resultat de l'experiència de més de 25 anys d'associacionisme estudiantil independentista. Es troba a totes les universitats públiques dels Països Catalans i a més d'un centenar de centres de secundària.

[edita] Projecte educatiu

El SEPC propugna un model educatiu basat en cinc característiques bàsiques:

Públic: un ensenyament que garanteixi la igualtat d'oportunitats real per a totes i tots, que permeti accedir al coneixement sense traves acadèmiques, burocràtiques ni econòmiques. El SEPC considera que l'ensenyament públic ha de ser d'accés universal, gratuït i gestionat única i exclusivament per l'administració pública sense concessions ni intromissions de capital privat.

Popular: un model educatiu transversal, multidisciplinari i integrador amb les dinàmiques socials que envolten instituts i universitats, amb un model pedagògic democràtic i participatiu que s'allunyi de la rigidesa tradicional, i que vagi encaminat a fomentar l'esperit crític que ajudarà als i a les estudiants a construir un futur millor.

Català: un ensenyament català, entenen que cada poble, per afrontar els propis reptes socials, culturals i econòmics té el dret a organitzar i regular el seu propi sistema educatiu. Lluita per un marc educatiu dels Països Catalans i defensa un ensenyament català tant en llengua com en continguts.

Antipatriarcal: un model que contempli la igualtat de sexes. Així, aposta per la coeducació com a millor mètode per a assolir aquest objectiu. Considera que només una educació no sexista des de menudes i menuts podrà canviar la societat masclista hegemònica. També reivindica el paper de l'ensenyament per avançar en la normalització de les diferents opcions sexuals.

De qualitat: un model educatiu que no mesuri la qualitat educativa exclusivament per la seva eficiència, sinó que inclogui criteris acadèmics i de socialització del coneixement. Considera que l'estudiant no pot ser tractat com una consumidora de coneixement o client, sinó com una persona en formació, i per això, aquest ensenyament ha de partir i promoure models educatius racionals i científics, defugint dels dogmatismes. En aquest sentit, també treballa per assolir la laïcitat.

[edita] Enllaços externs