[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sindicació - Viquipèdia

Sindicació

De Viquipèdia

Fusió
Podeu col·laborar amb la Viquipèdia fusionant aquest article amb Redifusió.

La sindicació és la redifusió de continguts informatius o lúdics d'un emissor original per un altre, que adquireix els drets gràcies a un contracte o llicència.

El terme sindicació és un barbarisme[1] que prové de l'anglès «syndication», habitual en la terminologia anglosaxona dels mitjans de comunicació. El terme s'ha incorporat ràpidament a l'argot tècnic amb la popularització de la sindicació de continguts web.

Taula de continguts

[edita] Sindicació televisiva

Una productora de televisió normalment realitza els seus programes gràcies a un contracte previ amb alguna cadena, que es reserva en exclusiva els seus drets d'emissió. No obstant això, una vegada esgotat el primer contracte, normalment s'intentaran obtenir nous beneficis mitjançant la seva llicència a altres cadenes de televisió que cobreixin nous mercats o àrees geogràfiques. Aquest procés es diu sindicació televisiva, i ha permès la popularització mundial de moltes sèries mítiques inicialment creades per a un mercat molt concret, com les emissores nord-americanes de televisió per cable.

[edita] Sindicació de premsa

Quan diaris o revistes llicencien articles, columnes o tires còmiques a altres publicacions.

[edita] Sindicació de continguts web

Part del contingut d'una pàgina web es posa a la disposició d'altres llocs o subscriptors individuals en la forma de canals web, essent el format més habitual l'RSS, tot seguit per l'Atom. Els programes informàtics compatibles amb algun d'aquests estàndards consulten periòdicament una pàgina amb titulars que enllacen amb els articles complets en el lloc web original. A diferència d'altres mitjans de comunicació, els drets de redifusió de continguts web solen ser gratuïts, i no sol intervenir un contracte entre les parts sinó una llicència de normes d'ús.

[edita] Sindicació de ràdio

Permet a estacions de ràdio (normalment de FM) obtenir programació de grans cadenes nacionals, a les quals normalment estan adscrites de forma permanent mitjançant un contracte previ.

  1. tot i que no al DIEC, actualment es troba recollit al TERMCAT