[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Shabwa - Viquipèdia

Shabwa

De Viquipèdia

Shabwa fou l'antiga capital de l'Hadramaut, situada al wadi Irma (wadi Armah), i són actualment unes ruïnes properes al desert de Ramlat as-Sabatayn. Es troba a la part més occidental de l'Hadramaut a la governació de Shabwa, que agafa el nom d'aquesta ciutat, al nord-est de la governació i nord-oest de l'Hadramaut.

Fou un centre per les caravanes de l'encens i un centre religiós. Les caravanes pagaven un dècim de la seva carga al sacerdot encarregat del deu local (Sin Dhu Alim) i la ciutat tenia uns seixanta temples.

S'han fet algunes excavacions, primer per H. St. J.B. Philby el 1936 i R.A.B. Hamilton el 1938 (aquest darrer va explorar la necròpoli i va considerar que tota la ciutat era una necròpoli), i més tard (1974-1987) per una missió francesa, però la major part de la feina resta a fer; s'han excavat unes 150 cases; a la part oriental s'ha trobat el que podria ser un palau o castell, anomenat Shaqir (que consta com a destruït vers el 227-230), i també s'han excavat alguns temples; encara es conserva una part de la muralla.

S'ha identificat una cultura agrícola basada en cultius estacionals datada al segon mil·lenni que vers el 1300 aC hauria domesticat el camell; aquesta cultura va donar pas a l'anomenada cultura clàssica d'Hadramaut (als segles IX i VIII aC) que podria estar originada en una emigració sabea. Els emigrants es van establir generalment a poblacions ja existents i Shabwa va esdevenir capital del regne d'Hadramaut degut a la seva situació al sud del wadi Hadramaut i dels seus afluents i encreuament de camins cap a l'est d'Hadramaut, cap a Qataban (a l'oest), i cap a Main (al nord).

Vers el segle VII aC o VI aC els reis portaven el títol de mukarrib indicant un poder notable. Destruïda la ciutat vers el 230 de l'era cristiana, fou reocupada però definitivament destruïda al final del segle IV o començament del segle V.