Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Seugma - Viquip??dia

Seugma

De Viquip??dia

Seugma (llat?? Zeugma) fou una ciutat de Commagena a la vora dreta de l'Eufrates, a la riba dreta. Era al sud-oest de Sam??sata, i a uns 55 km al nord d'Hier??polis.

Fou fundada per Seleuc I Nic??tor amb el nom de S??l??ucia de l'Eufrates i era una estaci?? per creuar el riu en barca, que va acabar essent l'??nica despr??s que Thapsacus (m??s al sud) va esdevenir impracticable o perillosa per la pres??ncia de saquejadors ??rabs n??mades. A l'altre costat de riu tenia la ciutat d'Apamea de l'Eufrates (avui Biredjik). El 64 aC va passar a Roma que la va rebatejar Zeugma o Seugma i va formar part de S??ria, districte de la Cirrh??stica. El seu nom deriva del pont de barques existent per creuar l'Eufrates. Fou seu de la Legio IV Scythica durant dos segles.

El 256 fou ocupada i destru??da pel rei Shapur I de P??rsia, i no gaire m??s tard fou acabada de destruir per un terratr??mol. La ciutat mai es va recuperar. Justini?? la va restaurar per?? m??s tard fou abandonada (segle VII). El segle XVII es va fundar la ciutat de Belkis.

El 1987 el Museu de Gaziantep va iniciar excavacions que van continuar als seg??ents anys amb nombroses troballes.