[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sergio Leone - Viquipèdia

Sergio Leone

De Viquipèdia

Sergio Leone (Roma, 3 de gener de 1929 - Roma, 30 d'abril de 1989), director de cinema italià, conegut pels seus spaghetti-western.

Fill d'un director de cinema, Vincenzo Leone, però que, de vegades, filmava amb el pseudònim de Roberto Roberti. El seu pare va ser director de cinema fins que en 1943 Benito Mussolini li va sol·licitar una opinió sobre un guió que havia escrit i desgraciadament Vincenzo va ser sincer, i a partir d'aquí mai tornaria a dirigir. Sergio encara molt jove entra en la indústria del cinema i amb 20 anys és actor i assistent de direcció d' El lladre de bicicletes (1948) de Vittorio de Sica.

Després estaria en grans produccions nord-americanes rodades a Europa. Entre elles Quo Vadis (1951) de Mervyn Le Roy, Helena de Troia (1955) de Robert Wise, Ben-Hur (1959) de William Wyler o Història d'una monja (1959) de Fred Zinnemann. En 1959 li van donar l'oportunitat de substituir, per malaltia, al director Mario Bonnard durant el rodatge d' Els últims dies de Pompeia, encara que no va poder signar la pel·lícula. La seva primera pel·lícula oficial va ser El colós de Rodas (1960) i dos anys més tard substituiria, de nou, a un director, Robert Aldrich, a Sodoma i Gomorra.

Sergio Leone mor en 1989 quan estava preparant la pel·lícula Stalingrado, duta al cinema anys després.