[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Seraki - Viquipèdia

Seraki

De Viquipèdia

Moviment Nacional Seraiki
Moviment Nacional Seraiki

Els seraiki o saraiki son una nació de la República Islàmica de Pakistan, formada per uns vint-i-cinc milions de persones.

El nacionalisme seraiki no es va manifestar fins els anys setanta però a nivells molts limitats. Als anys noranta els serveis secrets indis van començar a donar suport al moviment nacionalista i a finals de 1993 una Conferencia Internacional Seraiki es va celebrar a Delhi.

El principal partit autonomista Seraiki fou el Partit Seraiki de Pakistan (Pakistan Saraiki Party), dirigit per Taj Mohammed Langah , que reclamava una autonomia completa, i que el 1998 va ser uns dels membres constituents del Moviment de les Nacionalitats Oprimides de Pakistan (Pakistan Oppressed Nationalities Movement PONM).

Al segle XXI el partit principal va esdevenir el Moviment Nacional Seraiki (Seraiki Qaumi Movement o Seraiki National Movement). La bandera del partit fa funcions de bandera de la nació. El color vermell es per la revolució; el groc per la pobresa, la gana i les privacions; i el verd per l'esperança en el futur.