[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Senyoria d'Hostoles - Viquipèdia

Senyoria d'Hostoles

De Viquipèdia

La Senyoria d'Hostoles va ser un territori al voltant d'Hostoles

Va ser concedida, en un primer moment, a un cabaler d'una important família comtal de la Catalunya Vella. El primer senyor d'Hostoles conegut és Miró (†1034), que tingué dos fills: Enees i Ramon (†1060). El primer heretà la senyoria però no se'n coneixen els descendents.

El segon, en canvi, anà a la cort reial de Barcelona i comença a guanyar importància. Tingué tres fills: Guillem I (†1120/22) Senescal, Albert i Bernat. Guillem I deixaria la senescalia al seu fill gran Guillem Ramon el Gran Senescal i repartiria les altres possesions entre els altres fills Ferrana, Lambarda i Ot.

Després es perd al pista de la Senyoria però se sap que, tres segles més tard, fou concedida per Joan el Gran a Francesc de Verntallat com a pagament per la seva defensa del bàndol reialista en la Guerra Civil Catalana.

Amb la concessió el rei va voler contentar el seu aliat en la guerra el qual esperava de fet que després de la guerra com a recompensa pels seus esforços el rei abolís els mals usos, cosa que no va fer.

[edita] Llista de Senyors d'Hostoles

...

  • Miró d'Hostoles (?-1034)
  • Enees (1034-?) fill de l'anterior

...

...