[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Satres - Viquipèdia

Satres

De Viquipèdia

Els satres (llatí satrae) foren un poble traci que vivia a les muntanyes Pangeos (Pangaeus) entre els rius Nestos (Nestus, modern Mesta) i Estrimó (Strymon, modern Struma).

Heròdot diu que era un poble independent que mai havia estat sotmès; tenien un oracle de Dionís a una de les seves muntanyes. Treballaven les mines d'or i de plata. També diu que tenien una casta sacerdotal que eren els bessi, però altres autors pensen que els satres eren una noblesa guerrera dels bessi. Probablement el seu nom va originar els satyri (sàtirs) els companys de Dionís en les seves bacanals, i potser també el nom de centaures. Hecateos esmenta una tribu tràcia de nom satrokentae, es a dir satrokentes, que serien el satres i que podia haver derivat en sàtirs i centaures.

Esborrany Aquest article és un esborrany i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.
També podeu ajudar canviant aquesta plantilla per una de més concreta