[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santa Teresa de Jesús - Viquipèdia

Santa Teresa de Jesús

De Viquipèdia

Teresa de Jesús, pintada per Rubens
Teresa de Jesús, pintada per Rubens

Teresa de Cepeda i Ahumada, Santa Teresa de Jesús o Santa Teresa d'Àvila va néixer a Gotarrendura (Àvila) l'any 1515. Era descendent, per via paterna, de jueus. Ja des de petita era aficionada a la lectura de llibres de vides de sants i llibres de cavalleries i poesia.

Va ingressar l'any 1535 al convent carmelita de La Encarnación de la ciutat d'Àvila i, després de 4 anys d'una greu malaltia, es va proposar reformar l'ordre del Carmel a fi de fer-lo tornar a l'antic rigor (carmelità descalç). L'any 1562 va fundar el primer convent reformat que fou el de "San José" d'Àvila. Tot aquest periple el va relatar al seu llibre "Vida". Va tenir contacte amb grups il·luminats i amb cenacles d'influència eramista i valdesa. La seva obra literària és força extensa: "Libro de las fundaciones", "Moradas del castillo interior", "Sobre los Cantares", "Relaciones espirituales", "Exclamaciones", "Constituciones", "Visita de descalzas", "Ordenanzas de una cofradía", "Apuntaciones", "Desafío espiritual", "Vejamen" i una trentena de poesies.

Teresa de Jesús va morir el 4 d'octubre de 1582, però aquell any el Papa Gregori XIII va canviar el calendari pel nou calendari gregorià i es van afegir 11 dies al calendari que s'utilitzava fins llavors (calendari Julià -Juli Cèsar-), i per aquest motiu la festivitat de Santa Teresa de Jesús és el dia 15 d'octubre.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Santa Teresa de Jesús