[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Feliu de Fontcoberta - Viquipèdia

Sant Feliu de Fontcoberta

De Viquipèdia

Sant Feliu de Fontcoberta
Sant Feliu de Fontcoberta

Sant Feliu de Fontcoberta és un edifici romànic del segle XII molt modificat al segle XVIII situat al centre de la població.

Consagrat a principis del segle X pel bisbe de Girona Wigo, al segle XII es construí de nou sobre l'anterior, amb una bella façana amb carreus d'arcs llombards, si bé reformada. D'una nau, a la façana de ponent hi ha un fris fent dent de serra, arcuacions i mènsules (porta neoclàssica). A tramuntana hi ha adossat un campanar en forma de torre de planta quadrada amb un pis amb finestra per banda, fris en dent de serra sota les finestres i, al damunt, un altre fris igual, amb arcuacions i petites mènsules treballades. Té un segon pis inacabat. La teulada és de quatre vessants.

Malgrat les reformes renaixentistes (la portada i el cor), els afegitons i les substitucions barroques (la capella, la sagristia, la rosassa i l'absis) i el sobrealçament del teulat, o la coberta de la torre, ofereix un aspecte notable.

A l'interior, és de gran interès artístic la imatge de la Verge del Patrocini, de marbre policromat, del segle XIV. També s'hi conserva una lipsanoteca de tipologia romànica, és un petit recipient de forma quadrangular tallat en un sol bloc de fusta, amb la tapa a part. L'interior de l'objecte fou rebuidat amb la intenció de contenir-hi relíquies d'un sant.

El 1962 es va dur a terme una restauració col·locant-hi un nou altar major. El Sant Crist de fusta que el presideix és obra de l'escultor Antoni Fernández de Castro, i els esmalts del Sagrari, de l'artista gironina Emilia Xargay.

A l'església s'hi fa missa un cop cada mes i s'utilitza per a actes solemnes com casaments o dies senyalats, ja que la majoria van a la de Melianta que els queda més propera. Coordenades: 42° 8′ 34.32″ N 2° 47′ 23.88″ E