[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

San Sebastián Gipuzkoa Basket Club - Viquipèdia

San Sebastián Gipuzkoa Basket Club

De Viquipèdia

Bruesa GBC
Nom complert San Sebastián Gipuzkoa Basket Club
Àlies Bruesa GBC
Any de fundació 2001
Pavelló Illunbe
Sant Sebastià, País Basc
Capacitat 11.000 espectadors
President Miguel Santos
Entrenador Pablo Laso
Lliga LEB Or
Web oficial
http://www.gipuzkoabasket.com
 
Uniforme jersey
Uniforme jersey
 
Uniforme shorts
 
Uniforme

El San Sebastián Gipuzkoa Basket Club és un jove club de bàsquet de la ciutat de Sant Sebastià (Guipúscoa, País Basc), l'equip professional del qual, el Bruesa GBC, que va jugar la temporada 2005-2006 a la Lliga LEB, de la qual es va proclamar campió, juga la temporada 2006-2007 a la Lliga ACB després d'haver assolit l'ascens. La temporada 2007-2008 jugarà a la lliga LEB Oro després de baixar de categoria.

[edita] Història

El club neix a l'any 2001 per una iniciativa de les institucions públiques guipuscoanes i del representant d'esportistes Miguel Santos que van decidir promoure un club nou amb vocació de representar a nivell nacional a Sant Sebastià i a la província de Guipúscoa en el bàsquet professional. Aquest club venia a substituir a l'històric club de bàsquet local Askatuak, que després d'haver estat a la Lliga ACB estava en categories inferiors i amb problemes econòmics.

Amb el patrocini de la cadena de botigues informàtiques Datac, el club sota el nom de Datac GBC comença a caminar a la Lliga LEB-2 la temporada 2001-02. A pesar que en l'esportiu la temporada és acceptable ja que l'equip debutant acaba en la meitat de la taula (11º); al final de la temporada Santos anuncia que el Datac GBC no prosseguirà la temporada següent per problemes en el patrocini.

Dos anys després el projecte del Gipuzkoa Basket és reprès i amb el patrocini de la immobiliària Bruesa i el suport de la fundació Kirolgi entre uns altres, el Gipuzkoa Basket Club (l'equip professional del qual es diu Bruesa GBC) torna a participar a la Lliga LEB-2. La batuta de l'equip és encarregada a l'entrenador Porfirio Fisac.

En la temporada 2004-05 el Bruesa GBC va assolir el segon lloc a la Lliga Regular, però en el play-off d'ascens va caure davant el La Lacuna. No obstant això, l'ascens que no va poder obtenir a la pista ho va assolir comprant per 144.000 euros la seva plaça a la Lliga LEB al CB Ciutat d'Algesires.

La temporada del seu debut en la Lliga LEB, el Bruesa GBC s'ha convertit en l'equip revelació. Acabant la temporada en una gran ratxa de joc i resultats, ha ocupat la 5ª plaça final en la Lliga Regular i en els play-offs ha resolt les seves eliminatòries amb el Drac Inca i el CB León per resultats de 3-0.

El dia 1 de juny de 2006, va vèncer al Polaris Murcia a la final de la Lliga LEB, proclamant-se campió de la mateixa. Anteriorment, havia obtingut ja l'ascens a la Lliga ACB a l'imposar-se en l'eliminatòria de semifinals al CB León.

El Gipuzkoa Basket Club va canviar el seu nom al juliol de 2006, per a acomodar-se a les normes de l'ACB, adoptant el de Sant Sebastián Gipuzkoa Basket Club.

[edita] Trajectòria

[edita] Enllaços externs

LEB Oro 2007-2008

Aigües de València-Gandia Bàsquet - Alerta Cantabria - Autocid Ford Burgos - Beirasar Rosalía - Breogán Leche Río - Bruesa GBC - CAI Zaragoza - CB L'Hospitalet - CB Villa de los Barrios - Ciudad de la Laguna - Ciudad de Huelva - Drac Inca - Etosa Alacant - Melilla Baloncesto - Palma Aqua Mágica - Plus Pujol Lleida - Tenerife Rural - UB la Palma