[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador Albuixech i Mañas - Viquipèdia

Salvador Albuixech i Mañas

De Viquipèdia

Salvador Albuixech i Mañas (Barcelona, 1946) és un comerciant i dirigent veïnal català. Va viure la seva infantesa al barri de la Sagrada Família, però fa més de 30 anys que es va traslladar a Sarrià-Sant Gervasi, on resideix.

És president de l’Associació de Comerciants de Sant Gervasi, Barnavasi i Galvany Comerç des de 1998. Aquesta entitat es va constituir el 1984 i actualment té més de 600 comerços associats. L’associació ha aconseguit dinamitzar el barri a través del seu teixit comercial. El comerç de Sant Gervasi es caracteritza per la diversificació, amb petits establiments, absència de grans magatzems i oferta de nous serveis. El 52% dels veïns de Sant Gervasi compra al barri.

Manté un contacte fluid amb l’Ajuntament de Barcelona a través del Consell del Districte, i que ha permès donar resposta a les necessitats de millora del teixit comercial i crear formes de col·laboració dels comerciants amb els veïns del barri, com ara la Mostra d'Entitats i Comerços. Forma part, en representació de Barnavasi, del Fòrum Ciutat i Comerç, presidit per l’alcalde.

També és autor de diferents obres i de col·laboracions amb publicacions sobre la ciutat de Barcelona, de les quals destaca Un passeig pel Gòtic (2003). El 2004 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.