[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salitja - Viquipèdia

Salitja

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 54′ 28″ N 2° 44′ 50″ E Salitja és un poble del municipi de Vilobí d'Onyar, a la comarca de la Selva. Està situat a la riba esquerra del riu Onyar i a recés del volcà de la Crosa; a uns 10 quilòmetres de la ciutat de Girona. Les Fonts de Salitja, amb la seva ermita és el sobreixidor natural del volcà, d'on surt la riera de les Fonts, afluent del riu Onyar. La data més antiga en que es documenta es de l'any 1019. L'Església de Santa Maria de Salitja és del segle XVII. Com a gran infraestructura s'hi troba l'aeroport Internacional Girona Costa Brava. Té una població d'uns 300 habitants. Els seus camps són cultivats amb cereals d'hivern, blat de moro i hortícoles per a l'ús particular. Hi ha algunes granges de vaques lleteres i de porcs. No hi ha cap indústria important. Alguns masos són força antics i grans, com Can Boades, Can Tries, Can Bes, Can Colomer,...

Limita amb les poblacions de Sant Dalmai, Estanyol, Aiguaviva, Riudellots de la Selva i Vilobí d'Onyar.

Taula de continguts

[edita] Festes Locals

[edita] Edificis i llocs singulars

  • Església de Santa Maria de Salitja
  • Ermita de Nostra Senyora de Les Fonts de Salitja
  • Les Fonts de Salitja
  • Volcà de La Crosa

[edita] Equipaments

  • La Piscina de Salitja, una iniciativa de l'Associació de Pares de Família "Les Fonts", obre les portes cada estiu per als seus associats i al públic en general.
  • Els Delmes de Salitja i la Rectoria de Salitja és una edifici propietat del Bisbat de Girona cedit a l'Ajuntament per el seu ús en activitats del casal d'estiu i l'associacionisme local.

[edita] Enllaços Externs