[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Robert L. Park - Viquipèdia

Robert L. Park

De Viquipèdia

El Dr. Robert Lee Park (nascut el 16 de Gener del 1931 a Kansas City, Missouri), conegut com Bob Park, és professor de Física a la Universitat de Maryland i ex-director executiu de la American Physical Society. Park és sobreot conegut per la seva postura crítica, al seu llibre Voodoo Science, en front a les medicines alternatives i pseudociències com la telepatia i l'homeopatia. També és vist als mitjans com un crític dels vols tripulats a l'espai, empreses per colonitzar l'espai i l'escut de missils dels Estats Units; temes que han estat tan utilitzats com a recurs electoral a les eleccions americanes de finals dels segle XX i principis del XIX ). Bob Park també ha criticat durament inventors com Dennis Lee, qui diu haver inventat una màquina que podria donar energia de franc. Amb aquesta postura i molts altres casos d'inventors de màquines miraculoses, Bob Park hi posa una mica de llum i de sentit comú desemmascarant el que es coneixen com màquines de moviment perpetu, que violen la llei de conservació de l'energia i que, en conseqüència són rebutjades per la comunitat científica. Bob Park critica sistemàticament els patrons allunyats del mètode científic que segueixen aquests inventors com són la falta d'experiments que provin els resultats, el secretisme amb la comunitat científica i l'engany.

Park escriu una columna setmanal, What's New, en la que fa comentaris de les últimes novetats en temes científics, exploració de l'espai, energia, el paper dels governs, pseudociència, medicines alternatives,les armes nuclears i sobretot la forta controversia que hi ha actualment als EEUU sobre el creacionisme i la negació de l'evolució de Darwin.

També ha advertit del perill que la Viquipèdia pugui ser objectiu d'un mal us per part dels partidaris de les pseudociències.[1]

[edita] Llibres

  • (anglès) Voodoo Science: The Road from Foolishness to Fraud, Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-514710-3.

[edita] Referències

  1. Bob Park (2007-03-23). Wikipedia: Has a beautiful idea fallen victim to human nature?. What's New By Bob Park. Data d'accés: 2007-04-02.

[edita] Enllaços externs