[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Restrenyiment - Viquipèdia

Restrenyiment

De Viquipèdia

El restrenyiment és un símptoma habitual associat a una disfunció que consisteix en la dificultat per defecar més d'un 25% de les vegades i/o realitzar menys de tres deposicions setmanals.

Taula de continguts

[edita] Causes

Normalment és ocasionat per una alimentació inadequada (pobra en fibra i aigua i la manca d'exercici físic). Tot i així també pot ser causat per l'estrés o un canvi de residència. Finalment destacar que alguns fàrmacs com la codeïna o l'abús de laxants són a vegades els responsables d'aquest símptoma.

[edita] Mesures preventives

Hi ha diverses mesures per intentar evitar el restrenyiment. En primer lloc s'ha de mantenir una dieta rica en fibra, fruita fresca i verdures bullides i crues. En segon lloc beure aigua de forma abundant (1,5L). En tercer lloc fer exercici físic amb regularitat. Finalment no contenir-se mai quan es tingui necessitat d'anar al bany.

[edita] Tractament farmacològic

Els laxants són productes que faciliten el pas i l'eliminació de les femtes. Existeixen molts tipus de laxants: els que incrementen la massa intestinal, els emol·lients o estovadors de la femta, els lubricants, els osmòtics i els estimulants. Tot i així, l'abús de laxants pot produir restrenyiment. Sempre, a l'hora de prendre un laxant s'ha de consultar al farmacèutic prèviament.

[edita] Bibliografia


Aquest article sobre Ciències de la salut és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.