[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Resident Evil - Viquipèdia

Resident Evil

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

Resident Evil (conegut al Japó com Biohazard (Baiohazdo)) és una sèrie de videojocs d'horror de supervivència, còmics, novelizations, dues pel·lícules d'Hollywood (amb un terç sota producció), i una varietat de collectibles, incloent-hi diagrames d'acció, guies de joc i publicacions. Desenvolupat per Capcom i creat per Shinji Mikami, la sèrie de jocs ha estat fortament influïda per les pel·lícules de Mort de George A. Romero, així com el de Alone in the Dark en la sèrie Fosca de jocs de PC .[citation needed]n'han venut sobre 30 milions de còpies a partir de febrer de 2006. A partir de 2007, hi ha sis jocs en general sèrie (incluin-hi remakes), i estàn en procés de creació el 7 i 8 (RE: Umbrella Chronicles i RE 5)

Taula de continguts

[edita] Història

El Resident Evil original feia el seu debut el 1996 per la Sony PlayStation. Va aconsiguir molts fans i van tenir un nivell de vendes bo, conduint a la producció de dues seqüeles immediates, el Resident Evil 2 al 1998 i Resident Evil 3: Nemesis al 1999, els dos també per al PlayStation. Un joc de Resident Evil s'alliberava per al Sega Saturn i el joc del Resident Evil 2 s'alliberava per al Nintendo 64. A més a més, els tres s'alliberaven per a Windows. El quart joc en la sèrie, Resident Evil: Code Veronica, era desenvolupat per al Sega Dreamcast i s'alliberava al 2000 (seguit pels jocs 2 i 3). Sony el PlayStation 2 i les versions de GameCube Nintendo arribaven tard produït en forma d'una versió actualitzada titulada: RE Code Veronica X.

Malgrat anuncis anteriors que el pròxim joc de sèrie s'alliberaria per al PlayStation 2 (la série de Devil May Cry) el creador de la sèrie i el productor Shinji Mikami decidia per fer la sèrie exclusivament per a Nintendo GameCube. Els tres pròxims jocs en la sèrie: un remake de RE original, RE 0 i RE 4, eren exclusius de Gamecube. A més a més, la consola rebia jocs de les seqüeles de Resident Evil prèvies que originalment apareixien en el PlayStation i Dreamcast. El remake del RE 0 s'alliberava al 2002. Malgrat aquest acord exclusiu entre Capcom i Nintendo, Capcom alliberava uns quants spinoffs per PS2 que no era part de la sèrie principal. Finalment, Capcom alliberava la versió de GameCube del RE 4 el 2005. Una versió de PlayStation 2 va ser anunciada més tard, la qual cosa llançava més tard el mateix any amb trets addicionals. Un joc per Windows s'alliberava el maig de 2007, mentre una versió Wii amb els trets extres del joc de PS2 i controls sensibles al moviment va ser alliberat el 19 de juny, 2007.

[edita] Spin-Offs

A més a més de les principals secueles de la sèrie, Capcom també ha produït diversos spinoffs de Resident Evil que serveixen d'històries al costat de la línia històrica principal.

Hi ha una trilogia compatible amb la G-Con (Pistola per a videojocs) jocs de pistoles, coneguts com la sèrie de Supervivent de Pistola al Japó. La trilogia consta de:

  • Resident Evil: Supervivent (2000, PlayStation/PC),
  • Resident Evil: Supervivent 2 Code: Veronica (2001, Arcade/PlayStation 2)
  • Resident: Dead Aim (2003, PlayStation 2).

Resident Evil Outbreak és un joc on-line per la PlayStation 2 alliberat el 2004, L'acció passa a la ciutat de Raccoon City al mateix temps que Resident Evil 2 i Resident Evil 3: Nemesis. Van ser seguits per una única seqüela, Resident Evil Outbreak: File#2.

Resident Evil Gaiden és un joc d'aventura i d'acció per la Gameboy Color el Joc presenta un sistema de combat d'estil de RPG. Va ser creat per la ara difunta companyia britànica M4. El joc és una no canònica història que protagonitzen Leon S. Kennedy i Barry Burton,

Alguns jocs han estat alliberats per que sigui compatibles, però els jocs per a mòbil de Resident Evil només es comercialitzen al Japó i als Estats Units.

[edita] Jocs

Principals de la sèrie

  • Resident Evil (1996) (PlayStation, PC, Sega Saturn, GameCube,Nintendo DS)
  • Resident Evil 2 (1998) (PlayStation, PC, Game.com, Nintendo 64, Dreamcast, GameCube)
  • Resident Evil 3: Nemesis (1999) (PlayStation PC, Dreamcast, GameCube)
  • Resident Evil Code: Veronica (2000) (Dreamcast PlayStation 2, GameCube)
  • Resident Evil Zero (2002) (GameCube)
  • Resident Evil 4 (2005) (GameCube, PC, PlayStation 2, Wii)


SPIN-OFFS

  • Resident Evil: Survivor (2000) (PlayStation/PC)
  • Resident Evil: Survivor 2 Code: Veronica (2001) (Arcade/PlayStation 2)
  • Resident Evil Gaiden (2001) (Game Boy Color)
  • Resident Evil: Dead Aim (2003) (PlayStation 2)
  • Resident Evil Outbreak (2004) (PlayStation 2)
  • Resident Evil Outbreak File #2 (2005) (PlayStation 2)
  • Resident Evil Confidential Report (2006) (Mobile Phone)

[edita] Próximes Estrenes

  • Resident Evil: Umbrella Chronicles (Wii)

Planificat per al 2007, Umbrella Chronicles joc de primera persona on es recorren escenaris dels jocs de la historia principals. El joc reconstruirà la història de la Corporació d'Umbrella, en el joc es troben amb molts dels misteris darrere la corporació. El capítol nou ja disposa de trailer i és exclusiu de Wii.

  • Resident Evil 5 (PS3, Xbox 360)

És un joc que seguiex la sèrie principal dels RE aquests cop per a XBOX 360 i PS3, els directors de Capcom volen tenir diferents jocs per a diferentes plataformes per aixó no surtirà per a la Wii, respecta la trama del joc passarà en un poblat semblans als de l'Àfrica negre i sembvla que el poblat està infectat per un virus estrany, el mode de joc és semblant al de RE 4 i té un gran qualitat gràfica, s'estranarà al 2008.

[edita] Pel·lícules

Actualment hi ha 2 pel·lícules de la série de Resident Evil, amb una tercera que actualment es trova en producció, les pel·licules han estat escrites per Paul W. S. Anderson, totes 3 pel·lícules passen al voltant del fets de Raccon City que va ser infectada pel Virus-T creat per la corporació Umbrella

Les 3 pel·lícules són:

  • Resident Evil (2002)
  • Resident Evil: Apocalypse (2004)
  • Resident Evil: Extincion (2007)

[edita] Altres

La saga de Resident Evil a més a més de jocs i pel·lícules també té noveles amb un total de 7, i també té cómics relacionats amb la saga.