[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rellotge de sorra - Viquipèdia

Rellotge de sorra

De Viquipèdia

Un rellotge de sorra és un instrument per mesurar el temps de manera visual. Consisteix en dos recipients connectats per un conducte molt fi. La sorra es col·loca al superior i es va deixant que caigui per la força de la gravetat fins l'altre recipient. Sempre caurà en un temps determinat, que és el que mesura el rellotge. Quan hagi caigut del tot, es pot girar el rellotge i començar un altre període idèntic.

El seu origen no és clar, sembla que va ser inventat en època romana però els primers documents on apareix són pintures medievals. Actualment són poc usats per mirar l'hora però són un element comú als jocs de taula, on serveixen de cronòmetre per als torns dels jugadors.

Simbolitzen la brevetat de la vida, és l'expressió plàstica del tempus fugit literari. Per això apareixen al costat de la mort i els seus símbols. En determinats sistemes operatius, apareix per indicar que l'ordinador està processant una ordre, és el que popularment s'anomena "està pensant" quan triga a realitzar una operació.