[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Raquetes de neu - Viquipèdia

Raquetes de neu

De Viquipèdia

Raquetes de neu modernes
Raquetes de neu modernes

Les raquetes de neu són uns estris que s'acoblen a les botes i serveixen per desplaçar-se amb més comoditat i rapidesa sobre terreny nevat, utilitzant-se sobretot en la pràctica del muntanyisme o alpinisme a l'hivern. Distribueixen el pes de la persona sobre una superfície més gran de manera que el peu no s'enfonsi completament a la neu, com a conseqüència del que s'anomenada "flotació".

Les raquetes de neu tradicionals tenen un marc de fusta dura amb cordons de pell. I les modernes, majoritàriament, són fetes de metall lleuger o són una única peça de plàstic acoblada al peu per a distribuir el pes. A més, generalment s'aixequen per la part de davant per a millorar la maniobrabilitat. Per al seu bon funcionament no han d'acumular neu, per això tenen una reixeta, i han de tenir bones fixacions als peus.

Mentre avui s'utilitzen principalment per al lleure, excursionistes i corredors als que agrada continuar fent-ho a l'hivern, en el passat eren eines essencials per a comerciants de pell, caçadors i qualsevol persona que necessités moure's per àrees on nevava sovint de forma severa. Fins i tot avui, les raquetes de neu són necessàries per a guardes forestals i altres col·lectius que han de ser capaços de moure's per àrees inaccessibles a vehicles motoritzats quan hi ha neu profunda.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Raquetes de neu


Aquest article sobre esport és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.