[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

RanXerox - Viquipèdia

RanXerox

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores quant a la seua ortografia i gramàtica:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
S'han trobat faltes ortogràfiques, gramaticals, barbarismes o altres aspectes lingüístics incorrectes.


RanXerox o Ranx, Comic que apareix en 1978, i protagonitzada pel personaje homòni, esta considerada com un dels primers exemples de cyberpunk.

Aquest personatge va esser creat per Stefano Tamburini (1955-1986), amb la colaboració de Andrea Pazienza (1956-1988), i représ després per Tanino Liberatore (n.1953), tots artistes italians. RanXerox —Rank Xerox va esser el seu primer nom, i orige d'una lluita legal que va oblidar al seu autor a canviar el nom pel no judicializable de RanXerox—, violent robot anti-heroi, deu el seu nom a la marca de la fotocopiadora amb la que el seu constructor, a partir de les seues parts, va construir-lo.

[edita] Publicacions

Rank Xerox, originalment, apareix en blanc i negre à la revista Cannibale, en 1978, adoptand el seu nom definitiu, en la revista Frigidaire —encara que enmig tindrá una molt breu aparició en 1979 en la revista Il Male—. Després, están innombrables les seues re-edicions pels mercats de les llengues mes importants.

[edita] Personatges

RanXerox és un cyborg amoral i posseïdor d'una força, agilitat, i velocitat que el transforman en una sort de superhome simiesc i salvatge.

Lubna, la núvia de RanXerox, esta una preadolescent tan amoral com el cyborg. Adicta a diverses droges, als seus 12 anys la seua experiencia i activitats están mes propies d'un adulte, com la resta dels personatjes infantils de la historia. Esta absència d'innocència als personatges infantils d'aquest còmic que transcorre en un hipotétic futur no massa llunyà, es equiparable a la situació dels txiquets durant l'época de la Creuada dels txiquets.

La neu de personatges d'aquest còmic és gran, i rica en personatges amorals i a la vora de la desesperació.

[edita] Enllaços externs