[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quint Salvidiè Ruf - Viquipèdia

Quint Salvidiè Ruf

De Viquipèdia

Quint Salvidiè Ruf (Quintus Salvidienus Rufus) fou un cavaller romà d'origen humil.

Va ascendir mercès a Octavi (August) amb el que es trobava a Apol·lònia d'Il·líria i va recomanar l'assassinat de Juli Cèsar, que després es va produir (44 aC). Va servir llavors a Octavi i el 42 aC va rebre el comandament de la flota contra Sext Pompeu però després d'alguns èxits menors, va ser derrotat en aigües de Brundusium i es va haver de retirar.

A la tornada d'Octavi de Grècia, on havia derrotat a Cassi i Brut, Ruf fou enviat a Hispània però abans d'arribar fou cridat a Itàlia per fer front a Luci Antoni i Fúlvia que havien desfermat l'anomenada guerra de Perusa. En la lluita que va seguir (41 aC a 40 aC) fou un dels llegat d'Octavi.

Després fou enviat a la Gàl·lia Narbonense. Tot i que Octavi li va donar diversos honors i li va prometre el consolat, va tenir tractes secrets amb Marc Antoni, i va induir a les tropes de la seva província a passar a aquest; però llavors Marc Antoni i Octavi van fer les paus i Salvidiè va quedar al descobert; cridat a Roma, Octavi el va acusar al senat i el va fer condemnar a mort (40 aC).

Es va suïcidar abans de ser executat.