[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quaderns Virtuals - Viquipèdia

Quaderns Virtuals

De Viquipèdia

Quaderns Virtuals és un entorn d'aprenentatge digital que neix i es desenvolupa al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de portar a la xarxa els Quaderns d'exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.

Quaderns Virtuals aposta per la compatibilitat, accessibilitat i difusió d'estàndards, ja que permeten afavorir l'intercanvi, accessibilitat i compatibilitat de recursos entre diferents sistemes. Per a aquest motiu el contingut del Quadern s'emmagatzema seguint l'estàndard QTI (Question&Test Interoperability) que defineix l'estructura dels fulls i preguntes del quadern així com la seva avaluació.

Exemple de Quadern amb aparença per defecte


[edita] Estructura

Els Quaderns Virtuals, igual que els quaderns tradicionals, estan formats per un conjunt de fulls en els que es distribueixen preguntes i material addicional de referència i consulta. A més, les preguntes poden tenir punts de diàleg , que permeten a l'alumnat i professorat escriure-hi comentaris i dubtes.

La flexibilitat de la seva estructura permet al docent crear diferents propostes educatives per grups heterogenis, tenint en compte les seves necessitats particulars i ritme d'aprenentatge. A més, poden ser utilitzats com a material de treball per qualsevol àrea i nivell educatiu.

A nivell intern de l'aplicació, cada Quadern està representat per un fitxer XML i un conjunt d’elements multimèdia (imatges, vídeos, àudios...). Aquest fitxer XML, que segueix l’estàndard QTI, defineix l’estructura dels fulls i preguntes del quadern així com la seva avaluació.

puja

[edita] Enllaços externs

Quaderns Virtuals