[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Qin Shihuang - Viquipèdia

Qin Shihuang

De Viquipèdia

Retrat de l'Emperador Qin Shi Huang
Retrat de l'Emperador Qin Shi Huang

Qin Shihuang o Qin Shihuangdi (259 aC - 210 aC) va ser el fundador de la Dinastia Qin (秦朝) i Primer emperador de la Xina.

Als 13 anys va heretar el regnat de Qin i a l'edat de 39 anys, any 221 aC, ja havia conquerit i unificat, per primer cop a la història, tot el país.

Un cop acabada la conquesta va engegar moltes reformes. Va unificar els sistemes de mesura i pes, va estandaritzar els caràcters usat en l'escriptura, va redistribuir les terres entre els camperols, va fer grans trasllats de població per a evitar revoltes, va fer construir la primera Gran Muralla.

En definitiva va acabar amb el sistema feudal anterior i va crear les bases del sistema imperial que regiria la Xina durant 2.000 anys.

Però l'obra més gegantina que va emprendre va ser la construcció de la seva tomba, de la qual avui ens resta l'Exercit de guerrers de terracota.

L'esforç necessari per a tantes reformes i obres va fer que el poble es revoltés contra ell, acabant la Dinastia Qin al caure ell i donant lloc a una nova dinastia la Han.

Exèrcit enterrat de guerrers de terracota a Xian

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Qin Shihuang