[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Patronat Social Premianenc - Viquipèdia

Patronat Social Premianenc

De Viquipèdia

Important: Aquesta pàgina és sospitosa de no respectar la neutralitat del punt de vista. Fins a la desaparició d'aquest advertiment, el seu contingut no ha de ser considerat objectiu. Vegeu la pàgina de discussió per a una major informació.

El Patronat Social Premianenc és una entitat d'inspiració cristiana i caràcter cultural i social amb seu al carrer del seu fundador, Mossèn Josep Paradeda, núm. 26, de Premià de Mar, que històricament ha participat de forma activa en la dinamització cultural de la localitat maresmenca.

Va ser fundat l'any 1928, com una societat apostòlica social anomenada Patronat Social Catòlic, amb àmbit d'acció en la parròquia de Sant Cristòfol de Premià de Mar. Posteriorment prengué el nom de Patronat Catequístic fins el febrer de 1972, en que passà a denominar-se Patronat Social Premianenc.

D'acord amb els seus estatuts les finalitats del Patronat són:

1. Treballar per la formació integral dels infants, adolescents i adults en el temps lliure.

2. Mantenir, desenvolupar i garantir al màxim la qualitat de la tasca educativa que es realitza en els grups que formen el Patronat.

3. Facilitar camins d'alliberament als infants, adolescents i adults, fent una referència personal o recerca seriosa de Jesucrist, ja que la tasca específicament cristiana és una tasca d'anunci explícit de Jesucrist dins el propi ambient.

4. Treballar per una societat amb unes estructures justes i democràtiques que permetin i promocionin els drets i valors de la persona, en i a partir del nostre context social més immediat, i aquest context és Catalunya, "d'història concreta que ens pertoca, i un minúscul territori per viure-la" (Martí Pol).

5. Oferir els mitjans humans, materials, tècnics, didàctics i d'altres serveis que facilitin la tasca dels grups integrats al Patronat.

6. Potenciar els grups de nova creació, promoure'n de nous, suscitar grups de persones interessades, etc.

7. Sensibilitzar la societat sobre la importància i repercussió en la personalitat de l'infant i de l'adolescent, de l'educació en el temps lliure.

8. Mantenir relació amb altres entitats que es dediquin a l'educació en el temps lliure, particularment amb les de la població, per assolir millor els objectius comuns.

9. Crear i mantenir aquelles activitats i manifestacions que els grups integrats i el propi Patronat puguin proposar, d'acord amb la finalitat de l'associació.