[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Ovella - Viquipèdia

Discussió:Ovella

De Viquipèdia

Lectura d'avaluació Existeix una demanda per a fer una lectura d'avaluació d'aquest article, per a abastar una perspectiva més ampla sobre com podria millorar-se. Si us plau, ajusteu els canvis que hi féu a la millora de la qualitat d'aquest article.

S'hauria d'aportar referències dels noms bromus dels sostres, eufòrbia agra i centàurea tacada en català. A més, donat que deuen ser noms que es fan servir en contextos restringits (no surten al DIEC ni al Termcat), encara que hi hagi les referències, se n'hauria d'indicar el nom científic.--Pere prlpz (discussió) 02:35, 9 abr 2008 (CEST)

Cap d'aquests noms tenen referències, tot i n'he estat buscant, així que canviaré els noms pels noms científics. – Leptictidium (pm!) 13:42, 9 abr 2008 (CEST)
Al paràgraf on s'esmenten aquestes espècies, parla d'espècies nadiues i invasores. Com que totes les espècies són nadiues en algun lloc del món i invasores en d'altres, suposo que el que ho va escriure (en l'original anglès) estava pensant en algun lloc, però no ho va dir, i s'hauria de contextualitzar o escriure d'una altra manera.--Pere prlpz (discussió) 14:06, 9 abr 2008 (CEST)
"Nadiues" i "invasives" no es fan servir en referència a una zona geogràfica en concret: els prats i les pastures de tot el món estan composts del mateix tipus de plantes, o gairebé el mateix. No trobarem enlloc un prat fet de cactus o de baobabs. Mentrestant, "invasives" es refereix a plantes que no es troben típicament en un prat, independentment del seu origen geogràfic. Poden coexistir perfectament un descampat en què el kudzú sigui una espècia nadiua, just al costat d'un prat en què el kudzú sigui una espècie invasora. – Leptictidium (pm!) 15:36, 9 abr 2008 (CEST)