[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Orde Hospitalari Sant Joan de Déu - Viquipèdia

Orde Hospitalari Sant Joan de Déu

De Viquipèdia

Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu (Ordo Hospitalarius Sancti Joannis de Deo, O.H.), és una orde religiós de l'Església Catòlica, fundada per Sant Joan de Déu. L'orde fou aprovada pel papa Pius V el 1572. Els seus membres es coneixen com a Germans de Sant Joan de Déu.

[edita] Història

Sant Joan de Déu començà el 1539 la seva tasca d'atenció i lliurament als pobres, els malalts i els desfavorits, a Granada. Allí utilitzà d'antuvi, les cases dels seus benefactors per a acollir malalts i desfavorits de la ciutat. Posteriorment, organitzà el seu primer hospital. La fama de Joan va créixer a Granada. Acollia tots els pobres invàlids que trobava, als nens orfes i abandonats, a les prostitutes, als captaires, i a tot aquell que necessitaven cures i no disposaven de recursos econòmics. Al seu llit de mort, el 1550, Joan donà la seva herència a l'arquebisbe i al seu successor Antón Martín: el Llibre dels deutes i els malalts assistits.

L'Orde Hospitalària de San Juan de Déu, que s'ha convertit, des de llavors, en una de les organitzacions internacionals de cooperació sense ànim de lucre més grans del món, continua la seva tasca com a Institut Religiós de Vida consagrada. El 1993 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en ocasió del seu 125è aniversari de servei de comunitat a Catalunya i pel 25è aniversari de la fundació de l'Hospital de Sant Joan de Déu, que presta atencions hospitalàries i són capdavanters en l'atenció pediàtrica.

[edita] Enllaços externs