[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Narguil - Viquipèdia

Narguil

De Viquipèdia

Un narguil catximba, hookah o shisha és una pipa d'aigua tradicional sobretot de l'Àsia i de l'Orient Mitjà.

També s'utilitza a Europa i Àsia, com per exemple a Istambul i a Amèrica Llatina on és curiós trobar-la a la turística ciutat d'Antiga Guatemala, producte de la immigració euroindia i vida turística, això com cas particular. A Turquia, el seu ús és ofert en llocs de menjar. A Istanbul es troba Kulturnargilecafé,on els clients arriben a beure te, cafè, a jugar baggamon i a passar una estona fumant Narguil. En aquest lloc s'oferix per mitjà d'un menú, un tast. El client pot escollir entre gustos que varien des de gust de poma, llimona,taronja, cafè, caputxino, etc.

És una pipa que conté en la seva base aigua, el tub de succió, el seu cendrer, el contenidor de tabac o herbes, que és cobert amb paper d'alumini, sobre el qual es col·loquen els trossos de carbó, que són canviats per cremar cada 15-20 minuts. També es troben en els abundants restaurants d'aquesta ciutat situada entre els continents d'Europa i Àsia, una barreja de melassa, glicerina amb gust de roses, poma, taronja, llimona i fins i tot gustos exòtics com cafè caputxino, after eight.

Ha esdevingut, també, una cosa molt comú a Israel, existeixen molts gustos per provar ja que se n'han anat traient noves varietats. Els gustos exòtics s'han fet servir per a teràpies de relaxació i estrès.