[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nanobi - Viquipèdia

Nanobi

De Viquipèdia

Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

l'article és poc entenedor

Els nanobis són petites estructures filamentoses que s'han trobat en roques i sediments. Existeix la hipòtesi de què podrien ser les formes de vida més petites, 10 vegades més petites que els bacteris coneguts més petits.

Els nanobis varen ser descoberts el 1996 (publicat a American Minerologist, vol 83., el 1998) per Philipa Uwins de la Universitat de Queensland a Austràlia.

Els més petits no tenen més de 20 nanòmetres de diàmetre. Alguns investigadors creuen que no són més que formes cristal·lines en creixement, però una pretesa troballa d'ADN en els nanobis podria estar indicant el contrari. Són semblants a les estructures de tipus biològic trobades en el famós meteorit de Mart ALH84001 trobat a l'Antàrtida. Recentment hi ha hagut interès entre el sector biotecnologia en l'ús comercial de nanobis per a l'ús en plàstics. Alguns investigadors que organismes del tipus dels nanobis podrien estar implicades en certa quantitat de malalties. Podrien ser responsables de la formació d'algunes pedres renals. Podrien fins i tot explicar la calcificació les dents humanes i per tant ser fins i tot un útil simbiont probiòtic (com l' Acidophilus).

Tot i que sovint s'anomenen nanobacteris no s'està actualment en les condicions de confirmar de què es tracti del mateix.

[edita] Asseveracions actuals

  • És un organisme viu (conté ADN o quelcom anàleg, i es reprodueix).
  • Té una morfologia semblant als actinomicets i els fongs.
  • No hi ha articles de recerca que assegurin que els nanobis i els nanobacteris són el mateix.
  • Els nanobis tenen uns 20 nm d'amplada, amb el que les convencions científiques actuals estan d'acord que és massa petit com per què contingui els elements bàsics d'un organisme (ADN, plasmidis, etc.), la qual cosa suggeriria que es podria reproduir per mitjans no convencionals.
  • El meteorit marcià ALH84001, descobert el 1996 a l'Antàrtida, conté estructures similars que alguns astrobiòlegs suggereixen que podria ser la prova de vida.

[edita] Referències

[edita] Enllaços externs