[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Museu de Joguets i Autòmats - Viquipèdia

Museu de Joguets i Autòmats

De Viquipèdia

L'edifici del Museu de Joguets i Autòmats
L'edifici del Museu de Joguets i Autòmats

El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú exposa una col·lecció de més de mil objectes i està ubicat en un edifici amb un arquitectura imponent i espectacular, fet que el converteix en un dels museus més destacats a nivell mundial en la seva temàtica.

Va néixer l'any 2004, fruit de la iniciativa privada i de la col·lecció de Manel Mayoral. L'edifici que l'acull, una antiga casa pairal al número 23 de la Plaça Major, és al centre de la vida social del poble. Està distribuït en tres plantes amb una superfície de més de 2000 metres quadrats. La col·lecció està formada per atraccions de fira, bicicletes, futbolins, joguets de llauna, cotxes de pedal, autòmats, teatrins, jocs, patinets, cartells...

L'exposició s'ofereix al visitant com un viatge fascinant a través dels records, les il·lusions i les vivències del col·leccionista. La memòria és, doncs, el subtil fil conductor d’aquest conjunt d'objectes, i ho és també del museu.

Des de la seva inauguració, el Museu ha dut a terme exposicions temporals dedicades a companyies de teatre com Comediants, Tricicle i la Cubana, al futbol i a sis ceràmiques de l'artista Miquel Barceló. A la vegada, des del Museu s'ofereixen el lloguer de vint exposicions temporals per a tot tipus d'entitats culturals i centres d'oci.

Es realitzen visites guiades pel Museu i per Verdú, disposa de tallers didàctics per a grups d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, lloga el seu equipament per a realitzar reportatges fotogràfics i anuncis de televisió. També disposa d'una botiga de joguets i productes agroalimentaris del territori.

Des de la seva inauguració, el Museu s'ha convertit en un fenomen social, cultural i turístic a les Terres de Lleida i a la Ruta del Cister, pel gran nombre de visitants que rep anualment i per la transcendència de les activitats realitzades.

[edita] Enllaços externs