[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Museu Petrie - Viquipèdia

Museu Petrie

De Viquipèdia

El Museu Petrie es un museu universitari anglès depenent del departament d'arqueologia egípcia i filologia del Col·legi Universitari de Londres (UCL).

El departament i el museu foren creats el 1892 per llegat d'Amèlia Edwards (1831-1892) , famosa escriptora que va donar moltes antiguitats egípcies, i es va veure molt incrementada per la venda de la seva col·lecció i biblioteca al Col·legi Universitari per l'egiptòleg Flinders Petrie (1853-1892) el 1913. Així es va formar la col·lecció mes gran del mon fora d'Egipte. Petrie es va retirar el 1933 però els seus successors van continuar afegint objectes al museu procedents d'Egipte i Sudan. Durant la II Guerra Mundial fou posada en seguretat fora de Londres i no va tornar fins la dècada dels 50, quedant instal·lada al lloc on encara es.

Avui en dia la col·lecció ja no es pot incrementar fàcilment, ja que els objectes procedents d'Egipte i Sudan no poden ser exportats legalment, però tot i així en el seu fons s'hi troben uns 80.000 objectes. Un catàleg en línia es accessible gracies a una subvenció del govern que està planejant el trasllat a un nou edifici el 2008.