[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Museu Pablo Gargallo - Viquipèdia

Museu Pablo Gargallo

De Viquipèdia

Museu Pablo Gargallo
Museu Pablo Gargallo
Estàtua eqüestre a l'entrada del museu
Estàtua eqüestre a l'entrada del museu

El Museu Pablo Gargallo és un museu situat en la Plaça San Felipe, 3 de Saragossa , en la Casa de Francisco Sanz de Cortés, Palau dels Comtes d'Arguillo, i està dedicat de forma monogràfica a l'obra de l'escultor Pablo Gargallo (1881-1934).

El museu té el seu origen el 1982 i va obrir les seves portes el 1985 gràcies a l'acord arribat entre l'Ajuntament de Saragossa i la filla i herdera de l'obra de l'autor Pierrette Anguera. Està situat en el palau dels comtes d'Argillo, edifici tardorenacentista que data del segle XVI.

El palau te un pati central obert i una primera planta amb galeria interior i diverses sales on es desenvolupa la part més important de l'exposició. El museu alberga a principis de 2007 177 obres de l'escultor comprenent dibuixos, cartrons i escultures a més de nombrosa documentació. Entre les peces exhibides caben destacar el Gran Profeta situat al pati interior o els dos grups eqüestres realitzats per a l'Estadi Olímpic de Barcelona el 1929 conegudes com Salutació Olímpica que reben al visitant des de la Plaça San Felipe.

Des de febrer de 2007 i per espai de 17 mesos, el museu està tancat degut a unes importants obres de remodelació. Amb elles, es pretén ampliar l'espai útil d'exposició en un 40% a l'afegir un nou edifici al museu. L'obra ha estat encarregada a l'arquitecte Ángel Peropadre i té un pressupost de 3,7 milions d'euros. Les obres està previst que concloguin al juny de 2008 just abans de la inauguració de la Expo 2008.