[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Monsters, Inc. - Viquipèdia

Monsters, Inc.

De Viquipèdia

Monsters, Inc.

Valoració imdb:7.9/10 stars


Fitxa tècnica
Direcció Peter Docter
Lee Unkrich
David Silverman

Producció Darla Anderson
John Lasseter

Guió Història:
Jill Culton
Peter Docter
Ralph Eggleston
Jeff Pidgeon
Pel·lícula:
Andrew Stanton
Daniel Gerson
Robert L. Baird
Rhett Reese
Jonathan Roberts

Dades i xifres
Països Estats Units
Any 2001
Duració 90 min.
Idioma Anglès

Companyies
Productora Pixar
Distribució Buena Vista Pictures Distribution
Pressupost $115 milions

Fitxa a IMDb

Monsters, Inc. és una pel·lícula d'animació guanyadora d'un Oscar. És la quarta pel·lícula dels Estudis Pixar i fou distribuïda per Walt Disney Pictures el 3 de novembre de 2001 als Estats Units. Guarda moltes similituds entre la pel·lícula de 1989 Little Monsters.

Fou escrita per Robert L. Baird, Jill Culton, Peter Docter, Ralph Eggleston, Dan Gerson, Jeff Pidgeon, Rhett Reese, Jonathan Roberts i Andrew Stanton i dirigida per Peter Docter, Lee Unkrich i David Silverman.

A més, va ser la pel·lícula d'animació amb més beneficis d'aquell any i se situa entre les sis primeres de tots els temps.

[edita] Sinopsi

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

A Monstruòpolis, els monstres viuen aliens al món dels humans. Excepte s Monsters, Inc., una empresa dedicada a espantar els nens per a obtenir energia a partir dels seus crits. No obstant això, és una tasca difícil, ja que qualsevol objecte que hagi mantingut contacte amb un nen és potencialment tòxic per als monstres. Per això, han de ser extremadament curosos cada vegada que viatgen al món dels humans, utilitzant una porta d'un armari, per a no portar a Monstruòpolis res procedent del món humà.

James P. Sullivan, àlies Sulley, un monstre de pèl blau de més de 2 m, posseeix el rècord com espantador de nens. Mike, un vivaç monstre verd d'un sol ull, és el seu ajudant espantador i el seu millor amic. Randall, un monstre morat, amb forma de sargantana i qualitats camaleòniques, és el major rival de Sulley.

Una nit, mentre Sulley comprova el seu material, descobreix que s'han deixat una porta sense guardar, i en obrir-la per a comprovar-la, una nena entra al món dels monstres. Boo, com anomene Sulley i Mike a la nena, pot causar una gran histèria si és descoberta, pel que els dos amics decideixen buscar de nou la porta per a retornar-la a la seva llar, mentre intenten que passi desapercebuda.

[edita] Premis

  • Monsters, Inc. va guanyar l'Oscar a la millor cançó original (Randy Newman per If I Didn't Have You). També fou nominat a l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació , al millor so i a la millor banda sonora
  • Fou el primer any de la història dels Oscars en què dues pel·lícules animades obtingueren un premi. L'altra pel·lícula premiada fou Shrek que guanyà l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació.

[edita] Enllaços externs