[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Model V - Viquipèdia

Model V

De Viquipèdia

El Model V
El Model V

Taula de continguts

[edita] Explicació

El Model V és una de les possibilitats d’estructurar un projecte en el desenvolupament informàtic i una extensió del model cascada. La lletra V defineix la forma gràfica dels passos del projecte.

[edita] Història

Aquest mètode d’estructura de projectes informàtics prové de Barry Boehm i avui en dia el seu ús es molt extens. A Alemanya es fa servir des del 1986.

Durant els anys ha anat canviant el model. La última versió del Model V és la XT de l'any 2005.

[edita] Funcionament

D’una banda tenim diferents passos del projecte que tenen a veure amb l’esborrany del sistema. Al mig la codificació d’aquest seguit de diferents tests acabant per la acceptació per part del client.

El punt clau és que a cada pas el qual hi ha un test es fa una verificació i una validació d’aquest.

Verificació: s’està fent el producte correcte tal com es descriu a l’esborrany? Validació: s’està fent el producte adequat?

Un resultat negatiu d’aquestes preguntes pot conduir a un canvi de l’esborrany i així tornar a codificar el programari de nou i tornar a fer el test.

[edita] Característiques

Una de les característiques d’aquest mètode és que a diferència d’altres es descriuen només activitats i resultats sense tenir en compte un període de temps rígid per a cada pas del projecte. Aquest model deixa la possibilitat de ser descrit en altres mètodes de projectes informàtics com el model cascada o el model espiral.