[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Model - Viquipèdia

Model

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «Model (desambiguació)».
La model brasilera Gisele Bündchen
La model brasilera Gisele Bündchen

Un o una model és una persona que vesteix roba o accessoris amb la finalitat d'exhibir-les a tercers.

Algunes d'aquestes persones aconsegueixen fama mundial i es converteixen en top models. Són habitualment noies joves que apareixen en portades de revistes de moda, catàlegs i passarel·les i que cobren molts milers d'euros al dia encara que només sigui per una simple sessió fotogràfica.

Lisa Fonssagrives va obrir el camí d'allò que es consideraria ser una top model. Després van venir Janice Dickinson, Twiggy, Gia Carangi, Tyra Banks, Gisele Bündchen, Christie Brinkley, Carla Bruni, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Heidi Klum, Elle Macpherson, Kate Moss, Beverly Peele, Claudia Schiffer, Eva Herzigova, Laetitia Casta, Karolina Kurkova, Ana Beatriz Barros, Alessandra Ambrosio i Adriana Lima.

Entre els models masculins més famosos s'hi troben Tyson Beckford, Marcus Schenkenberg, Andrew Stetson, Massimiliano Neri, Mark Vanderloo, Alex Lundqvist, Michael Bergin i Will Chalker.

L'extrema primesa de la majoria de top models ha provocat acusacions de distorsionar la imatge d'un cos sa i de fomentar l'anorèxia entre les noies que les prenen com a exemple a imitar. Els organitzadors de la Pasarela Cibeles a Madrid van decidir el setembre del 2006 rebutjar a les models que no tenien un índex de massa corporal qualificat com a saludable per metges professionals. El febrer del 2007, la model uruguaiana Eliana Ramos es va convertir en la sisena model internacional en morir de mal nutrició, sis mesos després que morís la seva germana Luisel, també model, d'una aturada cardíaca provocada per l'anorèxia.