[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mitologia hindú - Viquipèdia

Mitologia hindú

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

El terme mitologia hindú es refereix col·lectivament a un llarg cos de literatura de la Índia (essencialment, la mitologia de l'hinduisme) que detalla les vides i els temps de personatges llegendaris, deïtats i d'encarnacions divines en la Terra, sovint entremesclades amb grans discursos doctrinaris i ètics.

[edita] Fonamentació

Encara que es classifiquen sovint com mitologia hindú o de la Índia, l'etiqueta no captura la centralidad de les afiliacions religioses i espirituals dels textos, que perseveran en l'actualitat per a la majoria dels hindús. Estan repletes de llargs discursos religiosos i es veuen sovint com font per a l'ètica i la pràctica hinduista.

S'ha de notar que per als hinduistes les seves tradicions no són mitologia. Un exemple paral·lel seria cridar a l'Antic Testament de la Bíblia com mitologia cristiana.

Entre els textos més importants es troben els Purānas, dels quals existeixen divuit principals. Altres treballs importants de la mitologia hindú són les dues grans epopeies hindús, el Ramayana i el Mahabhárata (que inclou el Bhagavad Gita).

Les epopeies Mahābhārata i Ramayana són escriptures molt religioses. Les seves històries encaixen profundament en la filosofia hindú i serveixen com paràboles i fonts de devoció per als hindús avui dia.