[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Missió permanent - Viquipèdia

Missió permanent

De Viquipèdia

Missió permanent és un terme especific amb què es denomina les missions diplomàtiques multilaterals, permanents. El terme abasta tant als locals de la Missió permanent pròpiament dita, és a dir a les oficines o cancelleria, com la residència del cap de missió.

La missió permanent pot ser de dues categories. La missió permanent pròpiament dita, que és aquella que acrediten els estats membres d'una organització internacional: té com a cap de missió un representant permanent, als quals és habitual qualificar també com a ambaixador, encara que en termes estrictes el vocable seria tècnicament reservat a la diplomàcia bilateral. I la missió permanent d'observació que seria el tipus d'oficina acreditat davant de l'organització per un estat no membre; al seu front té com a cap a un observador permanent que en la practica pot rebre també el títol d'ambaixador.

Ambdues missions s'han de distingir també pel que fa a la seva relació amb l'organització. Així la missió permanent ha d'anar unida amb els termes "en la" organització (seguit pel nom de la mateixa) mentre que la missió permanent d'observació ha d'anar amb els termes "davant de la" organització (seguit pel nom de la mateixa).

Històricament, la missió permanent es coneguda també amb el nom de delegació permanent que fins i tot conserven alguns estats per denominar-los en casos concrets.