[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mercat de Borough - Viquipèdia

Mercat de Borough

De Viquipèdia

El mercat de Borough aixoplugat sota el pont ferroviari. Al fons la catedral de Southwark
El mercat de Borough aixoplugat sota el pont ferroviari. Al fons la catedral de Southwark

El mercat de Borough és un mercat a Southwark, Londres.

Fa més e mil anys que hi ha activitat comercial al barri londinenc del Bourough, situat a la riba sud del Tàmesi. Està situat al costat de la catedral de Southwark. Ara fa 250 anys, el mercat de Borough va adoptar la forma actual. Posteriorment, la construcció d'un nus ferroviari elevat va proporcionar l'especial cobertura i aixopluc que ara gaudeix.

El mercat acull tres espais diferenciats: el primer és un magatzem per a majoristes. En el segon i el tercer s'hi apleguen un mercat tradicional de productes frescos (Green Market) que cada vegada està donant més importància als productes orgànics i una cinquantena d'establiments de productes tradicionals de qualitat, entre els que predominen els productes artesans.

Fa un any, el mercat va iniciar una ambiciosa remodelació. La seva Junta (Trust) formada només per voluntaris residents al barri, va comprar per la simbòlica xifra d'una lliura una part de l'estructura del mercat central de Covent Garden, que havia estat al seu torn remodelat. Aquesta estructura ara acull el restaurant Roast, establiment de nova cuina que ha estat capaç d'atraure nou públic a l'històric mercat.

El mercat de Borough està agermanat amb el mercat de la Boqueria de Barcelona.

Coordenades: 51° 30′ 20″ N 0° 5′ 24″ O