[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Matança de Sabra i Xatila - Viquipèdia

Matança de Sabra i Xatila

De Viquipèdia

Important: Aquesta pàgina és sospitosa de no respectar la neutralitat del punt de vista. Fins a la desaparició d'aquest advertiment, el seu contingut no ha de ser considerat objectiu. Vegeu la pàgina de discussió per a una major informació.


La Matança de Sabra i Xatila (Àrab: مذبحة صبرا وشاتيلا) fou una massacre duta a terme el setembre de 1982 per milicians de les falanges libaneses contra els camps de refugiats palestins en aquestes localitats prop de Beirut, al Líban.

Els milicians de les falanges libaneses sota el comandament de Elie Hobeika van ser autoritzats a entrar als camps de refugiats palestins situats en una zona sota control militar israelià, i assassinaren milers de civils, majoritàriament ancians i criatures, ja que els homes n'havien marxat. La xifra de víctimes, tanmateix, oscil·la entre els centenars de morts segons les fonts militars israelianes, i els milers segons fonts àrabs o de periodistes com l'israelià Amnon Kapeliouk o el britànic Robert Fisk.

Ariel Sharon, aleshores responsable de l'exèrcit israelià, seria jutjat per la Justícia Belga com a responsable dels fets l'any 2001, finalment, però, la cort desestimà el cas per manca de competències. Els fets van ser investigat pel govern d'Israel, sent Menahem Beguin qui va encarregar la Comisió Kahan amb el objetiu d'esclarir els fets. En contraposició, el màxim responsable material de la massacre, Elie Hobeika mai va ser jutjat per aquests fets.