[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maset de la Filà de Moros - Viquipèdia

Maset de la Filà de Moros

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en la seua redacció:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Hi ha fragments mal redactats.
cal viquipeditzar, o sigui, donar-li l'estil dels articles de la Viquipèdia

Amb el terme Maset es coneixen les seus socials de les entitats festeres de Beneixama i de molts altres pobles on es celebren festes de moros i cristians.

Aquest, concretament, és la seu social de la "Filà de Moros".

Es troba situat al carrer de l'Abeurador, just enfront de la torre de Beneixama És un edifici de grans dimensions, no de bades és l'espai d'ús social més gran de la població. De construcció recent, presenta una façana molt sòbria amb pocs detalls de caràcter orientalitzant, ben típics, fins no fa massa, en aquesta mena de construccions.

Una vegada accedim a l'interior, ens trobem amb un pati de dimensions grans, amb una font que refresca els dies forts de l'estiu. Immediatament al costat del pati, ens trobem amb la part més impactant, quant a les proporcions, de tota la construcció: la gran sala central, on caben assegudes més de cinc-centes persones. Disposa de cuina i barra de bar, així com altres dependències, com ara, secretaria, sala de banderes, sala de juntes, habitacions, banys i cuines per als músics...

La Filà de Moros és una entitat de caràcter festiu radicada a Beneixama i que participa activament a les festes de moros i cristians del poble.