[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marina Llansana i Rosich - Viquipèdia

Marina Llansana i Rosich

De Viquipèdia

Marina Llansana i Rosich
Diputada al Parlament de Catalunya
Al càrrec
2003 – present
Portaveu d'Esquerra
Al càrrec
2003 – present
Naixement 28 de juny de 1976
Igualada (Anoia)
Partit polític Esquerra Republicana
Professió Filòloga i periodista
Lloc web: Marina Llansana

Marina Llansana i Rosich és una política d'Esquerra Republicana nascuda l'any 1976 a Igualada. Actualment és portaveu d'Esquerra i diputada al Parlament de Catalunya des de l'any 2003.

Taula de continguts

[edita] Formació i trajectòria professional

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (1998) i llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (2002). Una beca Erasmus li va permetre fer estudis de llengua occitana a la Universitat de Tolosa (1997). Ha fet crítica literària al diari Avui i ha estat redactora del diari Regió 7. Des del 1999 treballa a Catalunya Cultura, l'emissora cultural de Catalunya Ràdio. Ha realitzat programes culturals com Verdaguer a peu –amb motiu de l'Any Verdaguer- i Cercavila, un programa de cultura popular i tradicional dels Països Catalans. Ha fet de guionista en programes realitzats, entre d'altres, per Gaspar Hernández i Jordi Llavina. És membre de l'equip de dramatúrgia de la companyia de teatre musical El Musical més petit, amb qui va estrenar l'any 2002 l'obra Molt soroll per Shakespeare.

[edita] Trajectòria cívica

Ha format part de diferents entitats culturals de l'Anoia, com l'Associació Anoienca d'Ajut a l'Universitari (AAAU), la coral juvenil Xalest, el Col·lectiu Propatgesses i el Consell Municipal de Joves d'Igualada. És membre de la colla castellera Moixiganguers d'Igualada des de la seva fundació, i en el camp de l'educació en el lleure ha estat responsable de la coral infantil Els Verdums i de l'escola Àuria. És patrona de la Fundació Reeixida de suport a la llengua catalana.

[edita] Trajectòria política

Ha ocupat llocs destacats a les llistes de les eleccions municipals d'Igualada els anys 1999 i 2003. Des de l'any 2003 és diputada al Parlament de Catalunya i en l'actualitat és portaveu d'Esquerra.

[edita] Enllaços externs