[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Fortunata de Mòdena - Viquipèdia

Maria Fortunata de Mòdena

De Viquipèdia

La princesa Maria Fortunata de Mòdena, princesa de Conti.
La princesa Maria Fortunata de Mòdena, princesa de Conti.

Maria Fortunata de Mòdena, princesa de Conti (Mòdena 1731 - Venècia 1803). Princesa de Mòdena de la Casa dels Este amb el tractament d'altesa reial que es casà en el si de la casa reial de França.

Nascuda a Mòdena el dia 24 de novembre de l'any 1731 essent filla del duc Francesc III de Mòdena i de la princesa Carlota d'Orleans. Per via paterna era néta del duc Renauld III de Mòdena i de la princesa Carlota Felicitat de Brunsvic-Lüneburg. I per via materna del príncep Felip d'Orleans i de la princesa Francesca Maria de Blois.

El dia 3 de gener de l'any 1759 se signà el contracte matrimonial entre la princesa i el comte de la Marche, el futur príncep Lluís Francesc de Borbó-Conti, fill del príncep Lluís Francesc de Borbó-Conti i de la princesa Lluïsa Diana d'Orleans.

En el contracte matrimonial el duc Francesc III de Mòdena atorgava una dot d'1.000.000 de lliures a la seva filla, el dia 5 de març fou presentada per la princesa Lluïsa Diana d'Orleans als reis i a la família reial. La parella no tingué descendència i visqué pràcticament separada des d'un inici i definitivament des del dia 12 de juny de l'any 1777.

L'any 1802, Maria Fortunata comunicà a l'arxiduc Ferran III de Mòdena, espòs de la princesa Maria Beatriu d'Este, i duc de Mòdena, la seva voluntat de retirar-se al convent de la Visitació de Venècia. Un any després morí en el mateix convent venecià.