[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mare Heroïna - Viquipèdia

Mare Heroïna

De Viquipèdia

El títol de Mare Heroïna (rus: Мать-героиня; transliterat: Mat'-geroinya) era un títol de distinció soviètic, creat per Stalin el 8 de juliol de 1944.

Atorgada a les mares que han tingut deu fills.

També pot ser atorgada per l’adopció de fills o per mares els fills de les quals han mort en defensa de l’Estat o salvant una altra vida.

Creada pel Decret de la Presidència del Soviet Suprem de la URSS del 8 de juliol de 1944 (es creà juntament amb Orde de la Glòria Maternal). Les seves posicions es van confirmar mitjançant Decret de 18 d'agost de 1944.

És el grau superior de totes les distincions concedides per la maternitat, i era atorgada quan el 10è fill complia un any.

Juntament amb la distinció s'atorgava un diploma de la Presidència del Soviet Suprem de la URSS.

Penja a l'esquerra del pit, i se situa sobre tota la resta d'ordes i medalles.

El títol de Mare Heroïna (juntament amb l'Orde a la Maternitat) va ser creat en plena Gran Guerra Patriòtica, en un moment en que, degut al conflicte, havia hagut una gran davallada d'homes joves. Per tant, la introducció d'aquestes dues distincions remarcava la necessitat que tenia el país de tenir una joventut per aixecar els ideals comunistes.

Va ser obra del pintor I.A. Ganf.

Segell amb l'Estrella de Mare Heroïna
Segell amb l'Estrella de Mare Heroïna

La primera concessió va ser feta mitjançant Decret de la Presidència del Soviet Suprem de 27 d'octubre de 1944, sent atorgat a 14 dones. La n.1 va ser atorgada a Anna Savelevne Aleksahinoj, de Mamontovka (prop de Moscou), que havia educat 12 fills, 8 dels quals van marxar a la guerra, a on van morir 4. Va rebre la distinció al Kremlin l'1 de novembre de 1944.

En total, va ser atorgada a unes 431.000 dones.

[edita] Disseny

La medalla consisteix en una estrella de 5 puntes d'or, amb raigs de plata que divergeixen de l'estrella, semblant ser raigs de llum.

Se suspèn sobre un galó de plata amb la inscripció "МАТЬ-ГЕРОИНЯ" (“Mare Heroïna”) en lletres d'or sobre esmalt vermell.