[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

María Julia Muñoz - Viquipèdia

María Julia Muñoz

De Viquipèdia


María Julia Muñoz

Ministra de Salut Pública
Al càrrec
1 de març de 2005 – actualitat
Precedida per Conrado Bonilla
Succeïda per en el càrrec
Naixement
Montevideo (Uruguai)
Partit polític Front Ampli
Professió Metge

María Julia Muñoz és una doctora en medicina i política uruguaiana, actual Ministra de Salut Pública del seu país.

María Julia Muñoz, metge de professió, es va graduar el 1975 i es va especialitzar en Malalties Infeccioses el 1980. El 1983 va obtenir el títol d'especialista en Salut Pública i sis anys més tard, el 1989, el d'especialista en Epidemiologia. Des de fa 17 anys i fins al dia d'avui actua com a Professora Adjunta en el Departament de Medicina Preventiva i Social dins de la Facultat de Medicina de la Universitat de la República, a Montevideo.

El 1990 va començar a treballar en la Intendència Municipal de Montevideo com a Directora de Divisió d'Alimentació, seguit també per la de prosecretària del llavors Intendent Tabaré Vázquez i de Directora General de Recursos Humans, respectivament. Quan va assumir l'Intendent Mariano Arana entre els anys 1995-2004, Muñoz assumeix com a Secretària General de la Intendència.

El mes de maig de 2004, la ministra es presenta a un concurs per obtenir el títol de Gerent General en l'hospital privat més important del país, el CASMU (Centre d'Assistència del Sindicat Mèdic de l'Uruguai) i eventualment ho aconsegueix i l'ocupa fins a l'any 2005 quan el President Tabaré Vázquez li ofereix el càrrec de Ministra de Salut, càrrec que malgrat tenir un sou inferior al de Gerenta General del CASMU, l'accepta, i es converteix llavors en la primera dona que hagi ocupat alguna vegada aquest càrrec.

Muñoz milita des dels 16 anys i integra el partit del Front Ampli i la seva llista és la Vertiente Artiguista, llista que lidera l'actual Ministre d'Habitatge i ex Intendent de Montevideo, Mariano Arana.

Precedida per:
Conrado Bonilla
Ministra de Salut Pública
2005 –- actualitat
Succeïda per:
en el càrrec