[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mairead Corrigan - Viquipèdia

Mairead Corrigan

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de la Pau
(1976)

Mairead Corrigan o Mairead Corrigan-Maguire ( Belfast, Irlanda del Nord 1944 ) fou cofundadora, al costat de Betty Williams, de l'Organització Gent per la Pau, una organització que buscà solucions pacífiques al conflicte armat nord-irlandès. El 1976 rebé, juntament amb Williams, el Premi Nobel de la Pau.

[edita] Joventut

Nasqué el 27 de gener de 1944 en el si d'una família catòlica de Belfast, capital d'Irlanda del Nord. Realitzà estudis primaris en escoles catòliques per entrar a treballar de secretària en una oficina.

[edita] Activisme social

Corringan inicià el seu activisme en favor de la pau en el moment en que tres fills de la seva germana, Anne Maguire, moriren el 10 d'agost de 1976 atropellats per el cotxe de Danny Lennon, un fugitu de l'IRA, el qual havia estat abatut per tropes britàniques.

Betty Williams, antic membre de l'IRA, fou testimoni de l'accident i inicià la recerca de 6.000 firmes demanant una solució pacífica al conflicte armat nord-irlandès. Corrigan s'uní al treball de William, fundant el moviment Dones per la Pau, que posteriorment va esdevenir el Moviment per la Pau d'Irlanda del Nord. Ambdues aconseguiren reunir als carrers de la ciutat de Belfast més de 35.000 persones demanant una solució pacífica al conflicte, aconseguint reunir tant catòlics com protestants.

El 1976 Betty Williams i Mairead Corrigan foren recompensades amb el Premi Nobel de la Pau per les seves lluites pacífiques en el procès d'Irlanda del Nord mitjançant la fundació del "Moviment per la Pau d'Irlanda del Nord".

El 1981 es casà amb el seu cunyat Jackie Maguire, vidu de la seva germana Anne Maguire la qual s'havia suicidat l'any anterior sense poder recuperar-se mai de la mort dels seus tres fills en l'accident de cotxe de 1976. Des de llavors segueix treballant per aconseguir la fi del conflicte armat nord-irlandès, especialment, però també els demés conflictes armats que afecten el planeta viatjant arreu del planeta i donant a conèixer els diversos conflictes.

[edita] Enllaços externs