[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Madrid Arena - Viquipèdia

Madrid Arena

De Viquipèdia

Façana del Madrid Arena de nit
Façana del Madrid Arena de nit

El Madrid Arena és un pavelló multiusos situat a la ciutat de Madrid, en el recinte ferial de la Casa de Campo, a pocs minuts del centre de la ciutat. Construït a partir de l'antic Rockódromo, el pavelló ha estat dissenyat per a albergar esdeveniments esportius, comercials, culturals i d'oci.

[edita] Construcció i usos

Es va construir com part de les instal·lacions previstes per a la candidatura olímpica Madrid 2012. Es preveia que albergués les competicions de bàsquet. La seva primera fase va estar a punt en 2003, ampliant-se l'any següent.

Té un aforament màxim de 10.500 espectadors i 30.000 m2; de superfície. La seva cúpula té 11.000 m2; i es troba sustentada per una estructura tridimensional suportada en 181 pilotis. Compte amb un lucernario que pot obrir-se, deixant passar la llum natural. La façana està constituïda per una doble corba de vidre, de transparència variable i gran ligereza.

Es distribueix en tres plantes (accés, intermèdia i baixa). La seva pista central compte amb tres graderies retràctils, que permeten variar la seva superfície en funció del tipus d'esdeveniment.

El pavelló compta amb un Pavelló Satèl·lit, amb una superfície de 2.100 m2

Interior del Madrid Arena (preliminars d'un partit Estudiants-Pamesa, 19 de novembre de 2005)
Interior del Madrid Arena (preliminars d'un partit Estudiants-Pamesa, 19 de novembre de 2005)

És propietat de l'Ajuntament de Madrid i es troba gestionat per l'Empresa Municipal Campo de las Naciones.

Des del 2003, ha estat la seu del torneig de tennis Masters Sèries Madrid.

El Club Baloncesto Estudiantes juga els seus partits en el Madrid Arena des de la temporada 2005-2006. Ha signat un contracte per cinc temporades amb opció a altres cinc. Serà una de les seus del Eurobasket 2007 acollint partits de la fase final del torneig.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Madrid Arena